Det er nå klart for runde to av INPUT seminar! -en seminarserie for inspirasjon og kunnskapspåfyll for teknikere i scenekunstfeltet.
Etter en vellykket start under Heddadagene, og mange gode tilbakemeldinger presenteres et høstseminar som er et komprimert dagseminar i to deler. Det oppfordres til å delta på hele dagen.
Det vil være praktisk demonstrasjon, der det er naturlig. Godt med rom for samtaler og diskusjoner om temaene med kollegaer og foredragsholdere.
Mandag 27/11
INPUT – scene, kl.09:00-12:40
- Historie, scenografi, teknikk & teater – Finn Lewin, teaterkonsulent og mangeårig teknisk sjef ved Oslo Nye Teater . En samtale med en legende. En særdeles kunnskapsrik og bevist teknisk leder, som gjennom mange år har vært en vesentlig stemme i norsk teater.
- Tegning & dokumentasjon – elektroniske hjelpemiddler? – Hans Peter Jenssen, lysdesigner, Rental Operations Manager hos Creative Technology og Fagansvarlig for Sceneteknisk produksjon på Fagskolen i Oslo, snakker om elektroniske hjelpemidler i det daglige for scene, lys og video som DAK-tegning og andre programmer. Gode råd for struktur, måter for dialog og dokumentasjon som hjelper oss holde orden og skape bedre samhandling.
- Automatiserte scenevogner og scenemaskineri – Marie Enger og Thomas Iversen, brukerkoordinator DNO&B og AGV operatør DNO&B i samtale om automatiserte systemer. Hvordan kan vi bruke motoriserte elementer, og lar det seg forsvare i forhold til tid og stabilitet
INPUT – lys & video, kl.13:40-17:30
- Turneteatrer – innblikk i en hverdag – Kristin Tunold-Hansen, teknisk sjef ved Riksteatret, i samtale om planlegging og gjennomføring av turné. Gleder og utfordringer – ny dag, nytt sted! Hvordan levere, og opprettholde høy kvalitet, når premissene endres.
- Feilsøking – kunnskap for det daglige – Karsten Lyngstad, Chief Technology Officer hos Creative Technology, snakker om grunnleggende feilsøking fra et tekniker-perspektiv. Fra den enkle projektoren, mikseren eller lyskasteren, innom de små systemene til store installasjoner. Hvordan går man frem? Hva er lurt å tenke på – og når bør man søke hjelp. Passer for både lys-, video- og lydteknikere.
- Busking lysprogrammering – tips & metode – Kimarius Abrahamsen, freelance lysdesigner og programmerer, snakkes om – og demonstrerer «busking» / «stuntprogrammering» av lysbord. Tips og råd for oppsett og metode som tillater utstrakt grad av improvisasjon og rask programmering av effekter, tilpasning av nye rigger og endrede forhold.
Seminarene holdes på Det Norske Teatrets Scene 3. Det er inkludert felles lunsj og vi oppfordrer til myldring i etterkant av dagen. Dersom interesse for felles middag, kan dette avtales.
Deltakeravgift per halve dag: kr 480 -, full deltagelse: kr 960,- (inkl.avgift)
Påmelding:

Medlemmer i Fagforbundet kan søke refusjon av utgifter til deltagelse, hvis arbeidsgiver ikke dekker dette.